dilluns, 27 de febrer del 2012

Arico, blocs volcànics, papas arugades i mojo picón


Sempre havia tingut curiositat de saber on s´amagava aquest suggerent bloc i sense buscar-ho el destí m´ha guiat.
Una setmaneta plena d´aventures i paisatges simbiòtics entre la roca volcànica i la natura; aquella vegetació que neix d´una terra poc fèrtil i brama amb punxes la el.loqüent frase de : adaptar-se o morir.




Roque Cinchado (Roques García)
formació d´origen volcànic a peus del Teide ; 3.718m
un bloc a 2.000 m del nivell del mar




Curiós!
Roc que apareixia als bitllets de mil pessetes





Tot i que la nostra intenció era blocar el dit no parava d´arquejar al botó de la càmara que m´adduïa a captar totes aquelles increïbles formes, tendències , erosions i adaptacions que fa la terra en les eres més salvatges de la creació, brots de vida enmig les roques d´una illa volcànica: Increïble!!!
En alguns moments era com si ens haguéssim transportat a Mart o d´altres a l´oest de Clint Eastwood.

Roques de sofre


si teniu el mono de fer bloc a la costa podeu fer alguna grimpada a Costa Roque de las Bodegas ( la part nord-est de l´illa)



platja de sorra negra



Mugrons de laves negres



Zona d´escalada entre canyes i cactus.
es troba sota el pont de Ortiz seguint " la cañada"






Em vaig enamorar d´aquestes carxofes per les seva forma de flor delicada i alhora forta per néixer entre les esquerdes imperceptibles de la roca volcànica.



Flors seques també típiques de les cases de pagès catalanes



Febrer; el mes més fred a Tenerife: La eterna primavera



Zona d´escalada Los Pinos (Ortiz)





Records de l´oest a la part sud de l´illa



tot i que el fanatisme per escalar a vegades ens ofusca un no pot deixar passar per alt tota la bellesa que ens envolta. " que els arbres no ens tapin el bosc"


Vam trobar 5 zones de bloc:

  • Villa de Arico (Ortiz) una brillant zona d´escalada, paret dreta per dies freds amb sol i paret esquerra per dies càlids i els 31 problemes de boulder força interessants i un pèl apretadets.Millor en dies de núvol
  • Poris: Una gran paret semicircular per practicar traves i blocs amb cantos quadrats, purament per disfrutar fent blocs sense compromís de grau.
  • Las cañadas : pels amants de l´altitud ja que s´escala vora els 2.
    800 m vistes al Teide. Només cal destacar un gran bloc cosit de vies de boulder anomenat La Tortuga.
  • Atogo: Una zona recentment oberta per locals amb certa semblança als blocs de Poris.
  • Arico Nuevo: una de les zones més guapes pel meu gust.Recomenat pels amants de les arestes i varietat de formes.No recomenat en dies de sol

villa de arico- Ortiz

Aquí us adjunto les ressenyes de bloc de Villa de Arico, Ortiz que generosament ens les van facilitar els de la botiga Outdoor Tenerife (Granadilla) i crec que en breu estaran publicades.



Si no veieu aquests rètols és que no aneu per bon camí.
Sota el pont hi ha una mega concentració de vies seriament desplomades i a la part superior del pont comencen els blocs; 31 problemes desde 6a a 8a




Bloc nº 1 el Maraton
(per l´esquerra) v+ i ( per la dreta) 7c


Bloc nº 3 la oruga (sit start)
pel dret 6a+, curvant per la dreta 6b



Bloc nº 7, 6c


no vam saber identificar aquest bloc però sortint sit start i disparant al bidit invertit sense tocar els cantos de dalt juraria que mínim 6c+/7a.(amb l´ajuda dels cantos no surt més de un 6a d´Arico)


bloc nº 23 (sit start)
6c relativament pel dret i 6b per l´esquerra




Poris

Impressionant paret continua farcida de mg ; com si es tractés d´un boulder park o una zona d´entrenament ideal per passar tot un dia sense presses ni ànsies de saber graus



las cañadas del Teide
Roque Cinchado


vistes a las cañadas
la tortuga
Bloque emblemático en las cañadas del Teide




Atogo




Arico nuevo



un sector per passar un dia fanàtic però la pena fou que el vam descobrir tard i ja haviem tornat el crash pad de lloguer.

Pels seguidors que també els interessa escalada esportiva entremig de la cañada de boulder, pont amunt, hi havia un seguit de vies molt interessants.

El SECTOR LIMBO és el que més em va motivar. Per què serà?
Si teniu l´ocasió i sou bloquers fanàtics no deixeu de provar "de aqui pal limbo"7a+ i "no llegues tarde"6c. (via curta i estrangulada a cada pas)







Escalada esportiva de vies desplomades

i aquí s´acaba el viatge i el climb tropical


pd*Si voleu topos, lloguer de crash pads... i molts accessoris i roba xula exclusiva de boulder no dubteu a passar per la botiga d´esports a Granadilla.
"publicitat gratix"
avda/ del mencey de abona, 49, Granadilla telf: 922770966


paga la pena i escala a muerte!

dilluns, 13 de febrer del 2012

Instants de Can Bruguera

Un altre diumenge de bloc!
Això ja comença a fluir ara només cal que a part de fanàtica em posi forta.
Un youtube de sol a Can Bruguera amb amics; que més es pot desitjar?!



Merci companys per la vostra companyia i bon humor
"Instants de complaença"
la propera entrada a terres més càlides: en busca de Arico !!!

dimecres, 8 de febrer del 2012

refredat al canto i minireglet de ibuprofén


Diumenge passat no sabiem què ens trobariem i tot i que la temperatura ideal per blocar és 0º notavem que la roca s´anava carregant d´humitat; efectivament els graus baixaven i poc a poc qui s´ho hagués imaginat començava a nevar al bell mig de Can Boquet ( cota 400m)

Vam estar provant lucha en el fango 7a+... però entre que no vaig calentar bé i una postura de taloneo exagerada"en la lucha" diria que em vaig fer una micro rotura muscular a part de la galipandria que vaig pillar .


Entre l´equipatge format per una motxilla, varietats de magnesi i unes trekking curioseja un fanàtic Pit-Roig.
És sobretot a l´hivern que es deixen veure pels boscos i blocs.



Em va captivar la mirada curiosa que tenen els pit-roigs. Ocells molt sociables que feinegen pel voltant interessadament esperant si cau alguna molleta. Un ocell preciós que va captar la meva càmara varis cops i després de fer una tria entre elles la meva sorpresa va ser la piip colilla que va aparèixer fent un zoom inconscient. Inconscients són tots aquells humans que fuman i per més inri les enterren al terra; això no fa honor al proverbi llatí de : Pulvis es et in pulverum reverteris.
  • "Polvo eres y en polvo te convertirás"(Génesis 3,19)
  • "Entonces Yahveh Dios formó al hombre con polvo del suelo, e insufló en sus narices aliento de vida, y resultó el hombre un ser viviente."Gen 2:18,21-25.
    • "A la mujer (Dios) le dijo: «Multiplicaré tus sufrimientos en los embarazos y darás a luz a tus hijos con dolor. Siempre te hará falta un hombre y él te dominará». Al hombre le dijo: «Por haber escuchado a tu mujer y haber comido del árbol que Yo te había prohibido, maldita será la tierra por tu causa. Con fatiga sacarás de ella el alimento por todos los días de tu vida. Espinas y cardos te dará, mientras le pides las hortalizas que comes. Con el sudor de tu frente comerás tu pan hasta que vuelvas a la tierra, pues de ella fuiste sacado. Porque eres polvo y al polvo volverás»."
      • Gen 3:16-19.
    • "Después de eso Dios dijo a Noé: “El fin de toda carne ha llegado delante de mí, porque la tierra está llena de violencia como resultado de ellos; y, ¡mira!, voy a arruinarlos junto con la tierra. Haz para ti un arca de madera de árbol resinoso. Harás compartimientos en el arca, y tendrás que cubrirla por dentro y por fuera con alquitrán."

    Quan algú busca paral.lelismes els troba!!!

No us penseu que m´ha vingut una devoció ferbosa en l´antic testament simplement he agafat prestat el proverbi i he fet un petit pegar/copiar de cultura al blog i mira per on ha aparegut la paraula alquitrà ;com més sabrem més riurem (nuria,nuriae 12:53H)

Canvio el proverbi : guarro eres y guarro morirás y encima te consumes.

A veure si entre tots posem el nostre gra de sorra i que Can Boquet no sigui una mina de colilles i vidres trencats.



Ara després de perdre el fil/feel per culpa de les colilles intentaré seguir la idea de l´entrada del blog d´avui que no era ni de lluny criticar constructivament el tabac però ja se sap escrivint com caminant un mai sap què pot trobar; idees, advertiments, colilles, brossa i fins i tot neu i aquí reemprenc el feel.




No ens esperavem gens ni floc que nevés però la natura sempre corprèn

Petjades d´una bloquera;

Dersu Uzala "El Cazador" segur que les identificaria
qui sigui de la meva quinta segur que el recorda, una pel.lícula del director Akira Kurosawa (1975) entrenyable i culpidora que si teniu les ganes i l´oportunitat descarregueu-la.
us adjunto un petit cliqueu a trailer
em sap greu no fer-li una entrada més digne i brillant però el temps apreta i haig d´apendre a no dispersar la ment amb noves idees si no el blog es resumiria a una amalgama de pensaments infinitament entretingut per mi però avorrit pels seguidors.



Marxem cap a casa que crec que estic incubant un troll,
encendrem el foc a terra i la febre serà més suportable i passatgera.


la nostra llar:nevada a Vila, Febrer 2012




Tic feta una coca!
drogada amb minireglets de ibuprofén per poder refer-me el més ràpid possible i marxar cap a blocs tropicals.
Us asseguro que la propera entrada serà molt més càlida.
No us ho perdeu! Salut!