dilluns, 27 de febrer de 2012

Arico, blocs volcànics, papas arugades i mojo picón


Sempre havia tingut curiositat de saber on s´amagava aquest suggerent bloc i sense buscar-ho el destí m´ha guiat.
Una setmaneta plena d´aventures i paisatges simbiòtics entre la roca volcànica i la natura; aquella vegetació que neix d´una terra poc fèrtil i brama amb punxes la el.loqüent frase de : adaptar-se o morir.
Roque Cinchado (Roques García)
formació d´origen volcànic a peus del Teide ; 3.718m
un bloc a 2.000 m del nivell del mar
Curiós!
Roc que apareixia als bitllets de mil pessetes

Tot i que la nostra intenció era blocar el dit no parava d´arquejar al botó de la càmara que m´adduïa a captar totes aquelles increïbles formes, tendències , erosions i adaptacions que fa la terra en les eres més salvatges de la creació, brots de vida enmig les roques d´una illa volcànica: Increïble!!!
En alguns moments era com si ens haguéssim transportat a Mart o d´altres a l´oest de Clint Eastwood.

Roques de sofre


si teniu el mono de fer bloc a la costa podeu fer alguna grimpada a Costa Roque de las Bodegas ( la part nord-est de l´illa)platja de sorra negraMugrons de laves negresZona d´escalada entre canyes i cactus.
es troba sota el pont de Ortiz seguint " la cañada"


Em vaig enamorar d´aquestes carxofes per les seva forma de flor delicada i alhora forta per néixer entre les esquerdes imperceptibles de la roca volcànica.Flors seques també típiques de les cases de pagès catalanesFebrer; el mes més fred a Tenerife: La eterna primaveraZona d´escalada Los Pinos (Ortiz)

Records de l´oest a la part sud de l´illatot i que el fanatisme per escalar a vegades ens ofusca un no pot deixar passar per alt tota la bellesa que ens envolta. " que els arbres no ens tapin el bosc"


Vam trobar 5 zones de bloc:

  • Villa de Arico (Ortiz) una brillant zona d´escalada, paret dreta per dies freds amb sol i paret esquerra per dies càlids i els 31 problemes de boulder força interessants i un pèl apretadets.Millor en dies de núvol
  • Poris: Una gran paret semicircular per practicar traves i blocs amb cantos quadrats, purament per disfrutar fent blocs sense compromís de grau.
  • Las cañadas : pels amants de l´altitud ja que s´escala vora els 2.
    800 m vistes al Teide. Només cal destacar un gran bloc cosit de vies de boulder anomenat La Tortuga.
  • Atogo: Una zona recentment oberta per locals amb certa semblança als blocs de Poris.
  • Arico Nuevo: una de les zones més guapes pel meu gust.Recomenat pels amants de les arestes i varietat de formes.No recomenat en dies de sol

villa de arico- Ortiz

Aquí us adjunto les ressenyes de bloc de Villa de Arico, Ortiz que generosament ens les van facilitar els de la botiga Outdoor Tenerife (Granadilla) i crec que en breu estaran publicades.Si no veieu aquests rètols és que no aneu per bon camí.
Sota el pont hi ha una mega concentració de vies seriament desplomades i a la part superior del pont comencen els blocs; 31 problemes desde 6a a 8a
Bloc nº 1 el Maraton
(per l´esquerra) v+ i ( per la dreta) 7c


Bloc nº 3 la oruga (sit start)
pel dret 6a+, curvant per la dreta 6bBloc nº 7, 6c


no vam saber identificar aquest bloc però sortint sit start i disparant al bidit invertit sense tocar els cantos de dalt juraria que mínim 6c+/7a.(amb l´ajuda dels cantos no surt més de un 6a d´Arico)


bloc nº 23 (sit start)
6c relativament pel dret i 6b per l´esquerra
Poris

Impressionant paret continua farcida de mg ; com si es tractés d´un boulder park o una zona d´entrenament ideal per passar tot un dia sense presses ni ànsies de saber grauslas cañadas del Teide
Roque Cinchado


vistes a las cañadas
la tortuga
Bloque emblemático en las cañadas del Teide
Atogo
Arico nuevoun sector per passar un dia fanàtic però la pena fou que el vam descobrir tard i ja haviem tornat el crash pad de lloguer.

Pels seguidors que també els interessa escalada esportiva entremig de la cañada de boulder, pont amunt, hi havia un seguit de vies molt interessants.

El SECTOR LIMBO és el que més em va motivar. Per què serà?
Si teniu l´ocasió i sou bloquers fanàtics no deixeu de provar "de aqui pal limbo"7a+ i "no llegues tarde"6c. (via curta i estrangulada a cada pas)Escalada esportiva de vies desplomades

i aquí s´acaba el viatge i el climb tropical


pd*Si voleu topos, lloguer de crash pads... i molts accessoris i roba xula exclusiva de boulder no dubteu a passar per la botiga d´esports a Granadilla.
"publicitat gratix"
avda/ del mencey de abona, 49, Granadilla telf: 922770966


paga la pena i escala a muerte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada